Varumärket Gears of War ägs nu av Microsoft

Gears of War; ett varumärke som varit med sedan Xbox 360:s tidiga dagar och har växt till att bli nästan lika förknippat med Microsofts gröna konsol-varumärke som Halo eller Fable. Nästan. Men det har hittills varit upphovsmännen, Epic Games, som ägt den intellektuella rättigheten till Gears of War. Idag meddelar Microsoft att de köpt den.

Gears of war

Det finns troligen en hel del pengar inom seriens universum. Phil Spencer uppger att över 22 miljoner exemplar har sålts om man räknar ihop varumärkets fyra titlar. Det är inte de fantasisiffror som ett Call of Duty eller Grand Theft Auto säljer, men det är fortfarande bra. Så att anta att Microsoft betalat en saftig summa för ett köp av den här storleken känns inte långt borta. Det berättar, om det är så, samtidigt om att Microsoft fortfarande ser potential i varumärket Gears of War och är villiga att investera i det även i fortsättningen. En fingervisning om framtiden.

Personligen gillar jag Gears of War och även om jag var något sen till partyt har det blivit en del timmar framför pixlar som sågat itu utomjordingar från underjorden. Kan även rekommendera att kolla in Gears of War – The Boardgame som konverterar lagkänslan och samarbetsviljan oväntat bra från digitalt till analogt.

KOMMENTERA

Please type the characters of this captcha image in the input box

För att förebygga SPAM behöver du uppge bokstäverna från bilden, till höger om bilden, för att kunna kommentera.

Skapad av vibbar.com