Amazon Sverige på väg att bli verklighet

E-handelsjätten Amazon har enats om ett avtal med företaget Bokrondellen som är ett svensk företag som står mellan förlag och bokhandlare. Avtalet är en nödvändighet för att kunna sälja svenska böcker. Det uppger Internetworld. Ett riktigt starkt tecken på att ett Amazon Sverige är på väg att bli verklighet.

Avtalet ger Amazon möjlighet att använda Bokrondellens databas innehållandes cirka 650 000 titlar med färdiga omslagsbilder och beskrivningar om böckerna.
– De har rätt att använda hela den svenska katalogen, på alla sina Amazon-sajter. De har även rätt att starta en ny svensk Amazon-sajt säger Bokrondellens vd Christer Perslöv till Svensk Bokhandel.
Detta är ett stort steg framåt för ett Amazon Sverige och liknar etableringar Amazon tidigare gjort i andra länder. Avtal skrivs med bokförlag, böcker samt e-böcker börjar säljas tillsammans med e-boksläsare i Kindleserien för att sedan utöka sortimentet.

Amazon.se upptagen

Domänen amazon.se ägs däremot av en svensk formgivare i Stockholm sedan en lång tid tillbaka för sitt bolag Amazon AB. Det sägs att denne stockholmare flera gånger blivit erbjuden sälja domänen men avböjt. Det verkar som e-handelsjätten gett upp den biten och fortsätter ändå.

Bokus säger sig inte vara närvösa inför en sådan lansering eftersom de redan har ett ordentligt grepp om den svenska bokmarknaden. Man ska nog däremot inte underskatta Amazons storlek, bredd och goda möjligheter att konkurrera.

KOMMENTERA

Please type the characters of this captcha image in the input box

För att förebygga SPAM behöver du uppge bokstäverna från bilden, till höger om bilden, för att kunna kommentera.

Skapad av vibbar.com